De juiste wastafelkraan kan de uitstraling van je badkamer compleet veranderen. Of je nu een klassieke, tijdloze sfeer wilt creëren of gaat voor een strakke, moderne look, de keuze van de kraan speelt een grote rol. In deze blog nemen we je mee langs de verschillende types wastafelkranen die in je badkamer kunnen passen, en geven we je tips om de perfecte kraan te kiezen die past bij jouw stijl en behoeften.

Verschillende type wastafelkranen

Laten we eerst een kijkje nemen naar de verschillende type wastafelkranen die in ons assortiment beschikbaar zijn. Al deze kranen kennen hetzelfde doel, maar worden op een andere manier in je badkamer geïmplementeerd, waardoor ze op een andere manier waarde toevoegen. Laat je inspireren!

Inbouw wastafelkranen

Inbouw wastafelkranen zijn een populaire keuze voor wie houdt van een minimalistisch en strak design. Deze kranen worden direct in de muur of het wastafelblad ingebouwd, waardoor alleen de uitloop en bedieningsknoppen zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een opgeruimde en moderne uitstraling, ideaal voor badkamers waarin ruimtebesparing en eenvoud centraal staan. Inbouwkranen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en afwerkingen, zodat je altijd een optie vindt die perfect past bij jouw badkamerontwerp.

Middelhoge wastafelkranen

Middelhoge wastafelkranen bieden een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Deze kranen zijn hoger dan standaard kranen, wat meer bewegingsvrijheid geeft tijdens het wassen van handen of verdere bezigheden in de badkamer. Tegelijkertijd blijven ze compact genoeg om te passen bij de meeste wastafels, zonder overweldigend te zijn. Middelhoge kranen zijn veelzijdig en passen zowel in klassieke als moderne badkamers, afhankelijk van de gekozen stijl en afwerking.

Wand wastafelkranen

Wand wastafelkranen worden direct aan de muur gemonteerd, boven de wastafel. Dit type kraan creëert een elegante en luxe uitstraling, terwijl het ook praktisch is door het vrijhouden van ruimte op het wastafelblad. Wandkranen zijn ideaal voor badkamers waar esthetiek belangrijk is en waar je een statement wilt maken. Ze zijn perfect te combineren met zowel moderne als klassieke wastafels en bieden een nette, opgeruimde look.

Wastafelmengkranen

Wastafelmengkranen zijn ontworpen voor gemak en controle, waarbij je met één hendel zowel de watertemperatuur als de waterdruk kunt regelen. Deze kranen zijn er in verschillende ontwerpen, van klassiek tot ultramodern, en zijn een populaire keuze voor wie functionaliteit hoog in het vaandel heeft. Mengkranen zijn eenvoudig in gebruik en passen goed in elke badkamerstijl, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor elk type interieur.

Klassiek of modern: wat past bij jou?

Of je nu houdt van een klassieke, rustieke uitstraling of een moderne, strakke look, de keuze van je wastafelkraan moet aansluiten bij de rest van je badkamer. Voor een klassieke badkamer kun je kiezen voor kranen met traditionele details en warme afwerkingen zoals geborsteld nikkel of koper. Moderne badkamers daarentegen vragen om strakke lijnen, minimalistische ontwerpen en afwerkingen zoals chroom of matzwart. Denk goed na over de stijl die je wilt uitstralen en kies een kraan die daar perfect bij past.

Details maken het verschil

Het zijn vaak de kleine details die een wastafelkraan speciaal maken. Denk aan de afwerking, de vorm van de hendel, of zelfs de manier waarop het water uit de kraan stroomt. Kies voor een kraan met een afwerking die past bij andere onderdelen van je badkamer, zoals de handdoekhouders of de spiegelrand. Ook de keuze tussen een ronde of vierkante uitloop kan de uitstraling van je badkamer beïnvloeden. Let op deze details om een mooi en stijlvol geheel te creëren.

De onderhoud van je wastafelkraan

Om je wastafelkraan in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Veeg de kraan na elk gebruik droog om kalkaanslag te voorkomen, vooral in gebieden met hard water. Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd agressieve chemicaliën die de afwerking kunnen beschadigen. Een goed onderhouden kraan blijft niet alleen langer mooi, maar werkt ook optimaal, wat bijdraagt aan de levensduur en het gebruiksplezier.

Tip: voor sommige kranen vind je in ons assortiment specifieke schoonmaakmiddelen. Door deze aan te schaffen, hoef je geen extra controles uit te voeren om te kijken of je wel de juiste middelen gebruikt.

Advies nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit welke wastafelkraan het beste bij jouw badkamer past? Kom dan langs in onze showroom bij Badkamer voor Jou. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Of je nu op zoek bent naar iets klassieks of moderns, wij hebben een breed assortiment aan wastafelkranen die je kunt zien en voelen. Plan vandaag nog je bezoek en ontdek hoe je jouw badkamer kunt transformeren!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »